Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στον χώρο σας
    
Το καλάθι αγορών σας
είναι άδειο
 
     
    Προϊόντα  
Παξιμάδια κρήτης
Ελαιόλαδο
Πάστα ελιάς
Μέλι
Ξύδι
Ντοματοειδή
Βιολογικά προϊόντα
Μαστίχα Χίου
Γλυκά / Μπισκότα
Μπαχαρικά
Ζυμαρικά
Τσάι
Ξηροί καρποί
Όσπρια
Non-food
     
    Αναζήτηση  

Κατηγορία

Λέξη κλειδί - Κωδικός

     
    Ασφαλείς αγορές  

     
    Μεταφορικά  

Τι σας χρεώνουμε

     
    Προσφορές  

Κάντε κλικ και γνωρίστε όλες τις προσφορές μας

     
    Νέα Προϊόντα  

  Εξαιρετικά Παρθένο

  Φιστίκι αράπικο

  Φιστίκι αράπικο

  Φιστίκι αιγίνης

     
    Οι παραγγελίες μου  

Με το email σας και τον κωδικό σας μπορείτε να δείτε τις παραγγελίες που έχετε πραγματοποιήσει.

Email

Κωδικός

 

Επιστροφή

 Τηγανίτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Χρήση της φωτογραφίας με την ευγενική άδεια του δημηιουργού John Hios
 

Προετοιμασία: 30΄
Αναμονή: 1 ημέρα (για τον μπακαλιάρο)
                1 ώρα (για τη σκορδαλιά)
Ψήσιμο: 20΄

Υλικά

Για τις τηγανίτες:

1 μπακαλιάρο
2 αυγά
½ ποτήρι γάλα
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά:

300 γρ. πατάτες
100 γρ. ψίχα ψωμιού
10 σκελίδες σκόρδου
ο χυμός 2 λεμονιών
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από το αλάτι, το δέρμα και τα κόκαλα. Τον αφήνετε μία μέρα σε νερό να ξαρμυριστεί, αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές.

Ετοιμάζετε το χυλό για τις τηγανίτες, χτυπώντας τα αυγά με το γάλα και το αλεύρι. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομμάτια, τον προσθέτετε στο χυλό και ανακατεύετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λάδι και ρίχνετε με το κουτάλι της σούπας κουταλιές με χυλό. Τηγανίζετε ρόδινες τηγανίτες και από τις δύο πλευρές. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κατόπιν ετοιμάζετε τη σκορδαλιά: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό. Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε καλά. Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σκορδαλιάς, εκτός από το λεμόνι που το προσθέτετε σιγά σιγά. Όταν το μείγμα γίνει κρέμα, αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα.

Σερβίρετε τις τηγανίτες του μπακαλιάρου με τη σκορδαλιά και, αν θέλετε, με βραστά παντζάρια.


* Αγοράζετε φύλλα μπακαλιάρου με λευκό κρέας και παχύ φιλέτο. Αποφύγετε τα φύλλα με κιτρινωπό χρώμα και το φιλέτο που είναι ξηρό και σφιχτό. Αυτές είναι ενδείξεις μπαγιάτικου μπακαλιάρου.
* Το σωστό ξαρμύρισμά του αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του φαγητού. Θα το καταφέρετε ως εξής: Σκεπάζετε τον μπακαλιάρο με νερό και τον αφήνετε έτσι να μουλιάσει 18 ώρες, τουλάχιστον. Του αλλάζετε το νερό 3-4 φορές. Εάν η συνταγή απαιτεί μερίδες μπακαλιάρου, τον τεμαχίζετε πριν τον ξαρμυρίσετε.
* Το σκόρδο βοηθά στην αντιμετώπιση των αμοιβάδων, της αρτηριοσκλήρυνσης, της αρθρίτιδας και της υπέρτασης.

 
  Αρχική |  Προφίλ |  Προϊόντα |  Επικοινωνία |  Όροι και προϋποθέσεις χρήσης |  Υπαναχώρηση |  Προστασία δεδομένων |  Πληρωμή και Μεταφορικά | 
Copyright @ 2019 Greek-Deli.gr | Developed by PowerSite